onsdag 6 mars 2013

Tell the world i'm here!!!

Har funderat många gånger fram och tillbaka på vilken typ av cykelsatsning det blir i år. Förra året lade jag mitt krut på långloppscupen och är nöjd och glad att gjorde det. Många bra resultat där jag satt med i tätgruppen ända in mot mål i de flesta tävlingarna. Men jag hade aldrig krafter att vara med och kämpa om några första platser.
I år har jag bestämt mig för att inte åka långlopp, utan istället göra en satsning på XC-Cupen.
Känner på en gång nu när jag bestämt mig för det, ett sug efter att komma igång och tävla. Även tankar på att fokusera träningen lite mer mot den tekniska skogskörningen gör mig mer motiverad. Långlopp i all ära, dem är ju skitkula att köra. Men.... Xc tävlingar är ju ändå lite mer MTB om man säger så. Fullt ställ direkt efter startskottet och sen handlar det om att tordas ligga så nära sitt Max som man bara vågar. Sett genom alla år jag tävlat i mtb, så har jag lyckats bäst på xc loppen och jag tror nog att dem passar mig bättre. Är ganska liten till växten och saknar kanske det där lilla extra trycket man behöver på grusvägskörningarna under långloppen. Vilket gjort mig lite för trött för att kunna vara med och spurta. Nej nu känns det bra....xc-cupen here we come!!!
Och nog fan ska väl gubben vara med och stressa Elit grabbarna lite till,trots att man snart är 42.


Bilden från SM i Falun 2009.
Nu när jag bestämt mig för xc-cupen. Ja då måste man väl köra SM oxå !!!!;-)

2 kommentarer:

 1. Tur för oss gamla ;.) veteraner att du satsar på elit :.)
  ....skulle du kört veteran och haft en rygga med kaffe och bullar på racen och sedan ta några minuter fika stopp under racet då skulle jag kanske matcha dig :.))

  Jättekul att du gör comback!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu tog du väl i lite ändå;-) en kaffe i cykelflaskan
   Kan jag nog behöva. Men nå bullar det blir nog svårt att hinna med. Efter det jag läst på fin blogg, så ligger du i bra och du kör nog åttor runt dem flesta Elitåkaren just nu.
   Det är just därför jag väljer Elit klassen;-).

   Radera