torsdag 7 april 2011

Första skogspasset på 29'an

Ja, var ska man börja....sjukt skönt den nya Giant Anthem x 29"aren. Körde första passet för i år i skogen. Åsen nere i Årsunda brukar vara ett säkert kort om man vill köra i skogen en par veckor tidigare. Vi (jag,Jimmy, Pelle)blåste av två 20 minuters intervaller på lite fina stigar. Cykeln känns helt brutal så fort det blir riktigt stökigt. Man behöver inte ens fundera eller tveka. Det är bara att köra över skiten. Hur kul som helst.
Efter ett pass i skogen med det här monstret är jag helt övertygad över att 29"are är framtiden.
Ska bli kul att se hur många av Sverige eliten som vågar testa att tävla på 29". Men det är väl som vanligt..... Jag kommer ihåg vad folk sagt till mig......heldämpat nej det är för svampigt......riserstyre nej det är för downhillare.....oj vilka breda däck du har 2,35 dem måste gå tungt.....
Oj så fel alla hade, nu tävlar hälften med en heldämpad cykel med feta 2,35 or och riserstyre.
Med det vill jag säga att jag har aldrig fel;-). Om två år vinner någon SM på en heldämpad 29'a.
Och om tre år kör två tredjedelar av Eliten på en 29'a. Lita på MIG. ;-). Eller har jag fel?

4 kommentarer:

 1. Jag tror du har helt rätt. Samam sak när skivorna kom, elelr när framdämpare dök upp.

  Tävlingscenen är konservativ och orolig.

  Vi som inte tävlar så mycket utan mest kör runt i skogen och lallar har dock undrar i ca 5 år när ni svetton skulle komma på 29:or..;-)

  Fast i år är även jag ett litet svetto, 710 brett styre kör jag på. Dock HT och 26". Men det är mest för att cykeln inte skulle varit en svetto cykel från bröjan:)

  SvaraRadera
 2. Bra att ni håller med. Konservativa elitåkare är en bra sammanfattning.
  Men det finns ju undantag. Vi ska inte spruta skit på alla. "svetton" ....kul namn har jag inte hört förut...(skrattar):-).

  SvaraRadera
 3. konstigt de där, kollar man UCI världscupen så kör ju så gott som alla i täten på hardtail, med lite varierande däck.. t.ex nino schurter kör ju på nya 650b/27,5" och Julien Absalon som vann sist i Houffalize körde på 26" sen är de många som kör 29"

  SvaraRadera