tisdag 5 april 2011

Ute träning effektivare än testcykel?

Blev intervaller ute i morse oxå.
4 st 4 minutare på väg med 29'ern. Plusgrader och bara vägar gör allting lite lättare. Känns ganska skönt att köra på mtb'n oxå så tidigt på morgonen. Kör man på testcykeln så tidigt och om man inte har vaknat till riktigt är det lätt att man lackar ur och får psykbryt.
Sen inbillar jag mig att det ger mer att köra ute. Man tar ju liksom i från början då på intervallerna och sen hittar man en nivå som känns bra. På testcykeln är det lätt att man bara stirrar sig blind på watt mätaren. För man vet ju hur många watt man klarar i tex 4 min och då blir ju intervallen enklare i början och sen succesivt jobbigare. Vilken typ av intervall som är effektivast i tränings synpunkt. Ute intervall kontra testcykel, det vet jag inte. Men det kanske ni läsare har bättre koll på?2 kommentarer:

 1. Jag kan inte säga att jag vet detta men jag vet hur det kan resoneras.

  Man vill få hjärtat att arbeta och watt är en bättre indikation på hur mcyket det får arbeta än tex puls. Där av brö det pass som genererar mes totala watt vara det bästa.

  För mig brukar jag prestera mest watt totalt när jag kör på den effekt som jag vet mig klara vilket gör passet lättare i början.

  Det brukar dock skilja ganska lite om jag bara blåser på.

  SvaraRadera
 2. Det låter som ett sunt resonemang. Men jag tror oxå att det är som mycket annat, att det är bra att blanda både tc och mtb. Åtminstone för motivationens skull.

  SvaraRadera