onsdag 23 februari 2011

Lite tips på bra pass för att hitta flyter

Generellt brukar jag försöka träna upp min teknik i skogen genom att skapa en överfart. Dvs lära mig köra tekniska partier i en högre fart än jag normalt håller på tävlingar. På så vis kommer jag känna mig mycket säkrare och lugnare under tävling när farten blir lägre. När jag kan cykla avslappnat spar jag energi och orkar längre. Såna pass brukar vara intervaller.
Jag har även en runda som är ca 10 km som jag kör snabbdistans på och som är tekniskt krävande. Där kör jag mot mig själv och försöker hela tiden köra fortare. Det gör att jag hela tiden funderar över mina svaga sidor och vart jag kan vinna tid. Det är mycket utvecklande och när man slagit nytt rekord, spekulerar man direkt i hur man ska kunna slå det igen......
4 kommentarer:

 1. Du får inte mycket respons, men väldigt inspirerade läsning.

  SvaraRadera
 2. Kul att du tycker det. Ja jag har många besökare, men inte så många s kommenterar. Så det är lite svårt att veta om det jag skriver är intressant.

  SvaraRadera
 3. Hittade precis hit (blev nyfiken på hur en 40-åring kan hänga med i toppen i elitklassen); mycket intressant läsning - mer sånt! :-)

  SvaraRadera
 4. Kul att du tycker det jag skriver är intressant.
  Anledningen till att jag fortfarande hänger med hyfsat är nog att jag har haft en hög nivå för några år sedan och när jag fortfarande tränar regelbundet, så tappar jag inte så mycket för varje år. Jag vet även bra, vilken typ av träning jag behöver nu för att komma iform.

  SvaraRadera