fredag 13 december 2013

Vad ska jag satsa på att köra nästa år da?

Ja, hur går tankarna uppe i gubbens huvud?!! Vilken typ av satsning blir det till 2014?
Jag har nog inte bestämt mig riktigt än, men det börjar bli hög tid. Jag vill gärna styra träningen efter vilken typ av tävlingar jag tänkt köra, men tankarna går bara isär... Mitt hjärta säger att jag vill köra xc-cupen. Men nu passar dem datumen mig inte speciellt bra. Plus att jag inte kan åka Elitklassen i Vårgårda. Reglerna är nämligen så att om jag ska åka veteran VM, så får jag inte ha plockat några UCI poäng samma år. Den risken tar jag inte.
Mitt störta mål nästa år är veteran VM i Norge. För att få så mycket hårdhet och bra motstånd som möjligt, har jag därför som plan att köra i Elitklassen i Långloppscupen och i H40 på veteran SM. Och helt enkelt strunta i xc-cupen. långloppscupen passar mitt schema mycket bättre och sen har jag fem deltävlingar inom 20 mils radie. Vilket gör att jag kan välja att åka hemifrån samma dag som tävlingen är. Ja...... ni ser mitt resonemang, det lutar åt ett visst håll. Men jag ska tänka över allt en gång till.
Hur kommer jag att stå mig i Elitklassen?? Ja, det är ju svårt att sia om, men jag tror ändå att jag kan ha "hyfsade" chanser om träningen går bra i vinter. Min vinter träningsplan börjar ta form och motivationen är på topp.
Får jag bara vara frisk och hel så kan nog kanske gubben hänga i lite til.......;-). Jag återkommer i ärendet när jag bestämt mig helt.

2 kommentarer:

  1. Vet EM troligen i midsommar i kranjska gora, banan är tuff uppför och du skulle passa i en stjärn tröja.

    SvaraRadera
  2. Glöm inte att om du vill vara säker på att starta först på VM så måste du vinna SM här hemma. Och om du inte kör någon XCO cup så får du starta sist på SM. H40 är en stor klass och även för dig kan det bli jobbigt att komma upp till toppen då. Det är färre varv att avancera på vettu:-)

    /Ville

    SvaraRadera