onsdag 27 februari 2013

Lite av varje. Träning, butiken och ny logga.

Nyligen hemkommen efter ett bra intervallpass ute på cykel uppe i Högbo. Idag var vi fyra st. Jag, Pelle, Johan och Jimmy. Blev fem varv runt sjön. Tror inte vi kört så snabbt tidigare än vad vi gjorde idag. Ändå tog vi det lugnt genom kurvor, då det var riktigt halt. Kroppen kändes mycket bättre idag än förra veckan. Två dagars vila efter förra veckans hårdkörning har hjälpt min kropp att komma tillbaka.
Känns som att jag tagit ett steg upp på min utvecklingstrappa under uppbyggnadsträningen. Nu ska jag försöka ligga kvar här en par veckor utan att träna "ner mig", för att sen gå in i en till lite hårdare period.
Vad händer mer..... Jooo min nya cykel har anlänt.
..håll ut, det kommer bilder. Tänkte att ni ska få en utförlig beskrivning på alla delar jag valt att bygga ihop min cykel av till i år senare. Tog lite bilder idag från våran "cykelhörna" som bara växer och växer. Vi har sålt cyklar i ca två år nu och försäljningskurvan går rakt upp. Enormt intresse. Naturligtvis är det Giant cyklar som gäller.











Välkommen till ppcykel (Sandvikens Byggmaskiner).
Vi jobbar just nu på att ta fram en logga till ppcykel som cykelbutiken kommer heta framöver.


Något liknade den här.
Vad tycks???
Ja, jag tycker den är skitsnygg, men det är jag det;-)!!!

söndag 24 februari 2013

Failed......:-(

Blev bara nio intervallpass på sju dar. Målet var tio men lyckades inte klämma in det sista.
Ivf så körde jag ett riktigt fint backintervallpass idag mitt på dagen. Kroppen känns riktigt bra. Skarvade på två av intervallerna ända upp till toppen och trots vintervägar och dubbdäck ligger jag bara ca 20 sek från pers på 5:30 minut.


Så här fin är vägen.






Så här fin är gubben!!!!
Nu blir det vila några dagar innan vi börjar trappa upp träningen igen. Hej hopp!!!

lördag 23 februari 2013

8st intervallpass!!!





Nu är det bara två pass kvar!!!! Har klarat av åtta intervallpass nu sen i måndags och faktiskt börjar kroppen kännas bättre nu. Är inte alls lika sliten som jag var för en par dagar sen. I morse körde jag backintervaller. Är i stugan över helgen och där finns det kuperingen direkt utanför dörren. Perfekt backe att köra intervaller i, den brantar på i etapper och där det flackar ut gäller det att ha psyke att fortsätta jobba. Sista minuten är riktigt brant och sådär dryg att man letar efter fäste hela tiden och vet inte om man ska stå eller sitta. Kommer längre på intervallerna nu än jag gjorde förra vintern. Underlagets skick har ju en viss inverkan, men jag tror nog att jag är lite snabbare nu än då.....;-). Imorgon bitti kör vi i samma backe, vi får se hur snabb jag är då!!! Två kvar!!!!!

onsdag 20 februari 2013

5 pass av 10...check

Ja, då är hälften av mina 10 intervallpass avklarade. Kvällens intervallpass var det tuffaste hittills. 6 st 7 minutare ute på mtb. En plogad väg med belysning som går runt Sjön i Högbo. Ca 3,5km. Ganska platt och lagomt med kurvor. Perfekt för att man ska kunna ligga på för fullt hela tiden. Vi var tre stycken idag. Jag, Pelle Sjudin och Johan Östblom. Känslan i kroppen var något trög i början, men kändes bättre på slutet. Nu efter träningen värker det så där skönt i benen som det kan göra efter att man kört sin första tävling för säsongen. Imorgon väntar fyror igen, rodd står på schemat. Ska bli intressant, hoppas på pigga ben :-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ätatränaskitasova....

Fjärde passet klart! Morgonpass på mtb'n. Tidig start. Börjar jobba 07.00 så jag behövde vara klar till 06.00 idag. Men det funkade. Hade klockan på 04.50. Drog en flaska sportdryck till första frukost. Sen bar det iväg 05.15. Blåste ganska mycket, så jag kunde inte kolla så mycket på mina vanliga riktmärken efter vägen. Det var bara borra ner huvvet under armen och köra.....
Tillbaka strax före 06.00.
Drog en andra frukost. Sen iväg till jobbet. Ikväll väntar intervaller med sällskap. Ska bli riktigt kul. Dem intervallerna blir nog något längre, vi får se hur kroppen reagerar på det. Än så länge känns kroppen helt ok, lite värk efter rodd intervallerna bara.
Hej hopp, kul det här med intervaller:-)!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 18 februari 2013

3 pass avbockade

Efter morgonens roddintervaller är nu tre av dem tio klar....check
Gårdagens cykelintervaller på kvällen kändes faktiskt lättare än dem på morgonen och jag vaknade i morse med en bra känsla. Drog iväg till gymet 05.15!!! och körde mina första roddintervaller någonsin. Men det funkade bra. Blev riktigt trött och blev trött på ställen jag inte trott jag skulle bli trött på. Nu är det vila ikväll. Sen väntar två intervallpass på cykel imorgon. Kul!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

10 intervallpass på 7 dar

Ja, det är veckans mål. Att köra en vecka med bara intervallpass, för att höja upp syreupptaget en nivå. Körde ett lite specialupplägg 2009 med några intensiva intervallperioder och jag kände att det gav mig bra utdelning.
Fyra intervaller på fyra minuter, kan låta som att det är ganska enkelt, men dem ska genomföras på 85-90% av Maxpuls, så det brukar inte vara någon lek. Efter några dagar brukar jag fundera en del över vad jag egentligen håller på med.
Började i morse med ett pass ute på Mountainbiken. Så nu är det bara 9 pass kvar.
Ikväll kör vi igen....,,



Så här kommer förhoppningsvis
Veckan se ut. Hoppas bara det kommer funka att köra rodd fyror. Har inte gjort det förut, bara använt roddmaskinen till uppvärmning. Men den aktiverar många muskelgrupper och det brukar vara bra då man kör intervaller. Plus att det avlastar psyket och cykelmusklerna lite grann.



Den här platta vägen, kommer jag få se ett antal gånger den här veckan.
Men till helgen är tanken att dem avslutande passen kommer kunnas köras i backe.
KÄMPA!!!!