tisdag 29 maj 2012

Gästrikecup Testebovallen

Blev lite sen till g-cupen idag och hann inte med att kolla in banan. Hann ivf värma upp hyfsat och hann se lite av avslutningen. Så när starten gick och Jesper Hjortsberg tog spets, så la jag mig bakom honom. Han körde på bra, så det passade mig. Banan innehöll flera tekniska partier som var riktigt roliga. Innan varvning gick jag om och fick Pelle Sjudin med mig. Efter en felkörning,så var jag plötsligt efter igen. Men ryckte upp mig och ut på varv två fick jag en liten lucka till Pelle och jag körde på dem sista varven i ett tempo där jag försökte hålla ett högt tempo, men ändå ha kraft att attackera när jag gick in i tekniska partier. Då det oftast är där som det går att vinna tid, med så liten kraftansträngning som möjligt. Kroppen kändes lite seg i början idag, kände mig faktiskt piggast på dem sista varven. Kan ha och göra med att jag var för dåligt uppvärmd eller så är det bara för att jag är gammal och trög-startad.


Kände mig lite som en Ockelbo skoter idag;-). Lite svårstartad, men så fort den bara tuggat igång så finns det inget som kan stoppa den:-))))
Ha det gött allihop och kom ihåg att "burka" i kurvorna !!!!

Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 26 maj 2012

Tränat på Högbo Biken banan




Morgonpass idag. Brände av Högbo Biken banan i ett nafs...
Körde banan 2 varv precis som det blir på tävlingen. Försökte hålla ett jämnt och högt tempo hela tiden. Kroppen kändes helt ok, så det var riktigt roligt Det regnade en hel del igår kväll, men banan var bra ändå. Den har några enstaka blöthål, men med lite tur nu, så torkar dem bort till helgen. Gick i mål på strax under 1 timme och 54 min. Tror att segartiden nästa helg kommer vara några minuter snabbare.



Trots att jag var ute ganska tidigt, så var det en hel del cyklister ute och nötte på dem fina stigarna. Kul kul!!!!



Nu sitter jag bara och njuter med en kaffe kopp och kollar på grabbarna när dem leker i trädgård.
Ha det gött allihop!!!!!

Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 24 maj 2012

Högbo Biken sista dagen!!!

Superkul!!!!
Nu börjar vi närma oss motionsloppet på MTB uppe i natursköna Högbo den 3 juni Har vart uppe och testat en del av banan idag och den har torkat upp jättebra. Banan är verkligen superkul. Den är grymt omväxlande. Det händer något hela tiden. Samtidigt är den anpassad att passa motionärer. Det finns en hel del stigar på banan. Många av dem är snabba och inte speciellt stökiga.
Har bara hört positiva kommentarer från alla som provkört banan. Och vi kommer jobba mer för att fixa till det sista inför Start nästa helg.
Glöm nu inte att anmäla er bara!!!
Ordinarie taxa för anmälan går ut idag!!!!! Sen kan ni alltid anmäla er ända fram till en timme före start, men då får man betala en efteranmälningsavgift.
Jag kommer själv inte tävla, jag kommer vara involverad i en stor del av arrangemanget i år.
Vi satsar på att få till en så rolig bana det bara går och hoppas på att tävlingen utvecklas med åren tack vare att banan är så rolig.
Det är det jag själv tänker på mest och värdesätter högt då jag väljer vilka tävlingar jag vill åka.
Ha det gött, så syns vi i Högbo!!!

Mer information om tävlingen hittar ni på sck.nu




Bild från målområdet en tidig morgon.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 maj 2012

Gästrikecupen fjärde deltävlingen

Jaha, då har man åkt på stryk för första gången på många år i Gästrikecupen.... Men ja skäms inte för det;-). Magnus Darvell och Mattias Nilsson hade tagit sig tiden att komma och besöka oss igår. Darvell vann före mig och Nilsson blev 3:à.
Tävlingstiden igår var bara 50% av normal vinnartid, så det var verkligen fullgas från start till mål.
Darvell satsade från start och fick en lucka på 10 sekunder som höll sig ganska konstant i ca 4 varv. Jag provade flera gånger att försöka gå ikapp, men när man ligger på max är det lite svårt att öka....
Nilsson och jag låg ihop efter fyra varv, när han tappade kedjan och jag for utanför snitseln så fick jag en liten lucka på Nilsson som höll in i mål. Jag slutade 19 sek efter Darvell och Nilsson ytterligare 20 efter mig.
Riktigt roligt race, med intensiv och krävande bana. Ca 50 startande och många åskådare.
Med 3 Svenska Mästare på Startlinjen så var det bra standard på startfältet;-).




- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 22 maj 2012

Gästrikecup ikväll

Ikväll är det dax igen för den fjärde deltävlingen i G-cupen.
Jag är med som arrangör och det blir i stort sett samma bana som förra året. Väldigt intensivt varv. Ca 2km långt som tar ca 5 minuter i tävlingsfart.
Lite sprint betonat, med ungefär 50% kortare tid mot för normal tävlingstid.
Förra veckan var det 77 st startande, hoppas på lika många ikväll.
Välkommen att köra ikväll allihop.
Första start vid 18.30
Kolla in Gästrikecupens hemsida
- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 16 maj 2012

Slaktat rekordtid!!!!

Har tagit det lite piano sen i söndags, då jag inte känt mig helt 100. Men idag var jag så illa tvungen att göra en test av kroppen för att se om det ska bli något Billingerace för mig i helgen. Bestämde mig i fm att försöka mig på ett rekordförsök på 9km MTb banan i Högbo. Åkte upp direkt efter jobbet och memorerade banan på väg upp.
9km max där det gäller att ha bra flyt i varenda kurva och stig för att ha en chans att slå nytt pers.
Gick medvetet ut ganska lugnt och det kändes bra hela tiden, ända tills efter ca 5km då jag klantade mig lite i ett blöthål och körde av stigen rätt ut i skogen....
Såg ändå på klockan att jag låg riktigt bra till, så jag kämpade ända in till mål. 19:49!!!! YES nytt pers med över 1 minut. Trots ganska blöt bana och en vurpa.
Drömgränsen har varit 20 minuter och nu när jag klarat det trots lite missar börjar jag tro att 19 minuter är helt klart möjligt!!!!!
Nu vet jag att det är Inge större fel på formen. Så nu blir det nog Billingeracet ändå i helgen.



En bestämd och taggad gubbe innan rekord försök.



En galet nöjd gubbe efter nytt rekord.



19:49,2 . Ja varenda tiondel är viktig;-). Nu börjar jakten mot att ta sig under 19:00....Kul, sjukt kul. Måste komma på vart jag kan vinna tid.
Kör hårt, gå på ställ, det gjorde jag idag!!!!!

torsdag 10 maj 2012

Fett bredställ

Träning på Högbo Biken banan idag. Passade på att köra en timme själv först i hyfsat tempo, så jag var lagomt mör när vi gav oss iväg. Det regnade inte någonting...., det tokregnade tamme fan hela passet. Jaja, det var bara gilla läget. Bitvis var banan lite lerig efter allt regn. Och hade väl inte dem optimala däcken på..... Ojojoj vilka sköna bredställ. Klarade mig från vurpor och på slutet kändes det bara roligt trots bortdomnade händer och dyngsura kläder.
Lång skön dusch med cykelkläderna på när jag kom hem kan jag lova. Nu börjar känseln komma tillbaka i händer och fötter efter en stor kopp kaffe. Imorgon vila, sen kör vi på lördag igen, hoppas det blir regn....,
Ha det gött och kör brett...,
- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 3 maj 2012

Grymmaste passet på länge

Distanspass med Pelle Sjudin idag. Utgick från Järbo. Pelle guidade oss fram på många nya fina stigar jag inte kört förut. Jag var helt lyrisk bitvis, grymt roliga stigar. Vi började passet med lite större grusvägar mot kungsberget. Tog asfalten uppför berget och sen en ny fin stig ner på baksidan. Därefter lite fina körvägar och stigar mot kungsbergsåsen. Uppför åsen tog vi en ny väg som tillkommit pga vindkraftsparken dem bygger där uppe. Riktigt fin klättring kan jag lova. Gled ner på öst sidan på vägar. Därefter tog vi ett varv på "naturstigen" som ligger längs vägen mellan kungsfors och jädraås. :-)))) den var helt grym...klart roligaste stigen jag kört på länge. Hann tänka tanken "Vilket land är jag i?", kändes inte som Sverige ivf. Sen drog vi oss hemåt över vettåsen och lennåsen. Där kände jag igen mig hela tiden och det var lika fint som vanligt om inte finare..... Måste vara tack vare cykeln som allt kändes lite lite bättre idag;-). Den är grym. Nytt styre idag, lite mer backsweep än tidigare och i carbon:-))). Funkade bra, kändes som att jag hamnade lite mer upprätt och cykeln kändes mer lekfull. Några av stigarna på slutet är riktigt grisigt steniga, men med en heldämpad 29'a känns dem bara lite utmanande. Vet från förr att dem kan kännas lite "väl" steniga, men nu är det bara KUL.
Hare gött och håll stumt....det blir liksom lite roligare då;-)


- Posted using BlogPress from my iPhone